توربین دندانپزشکی و انواع مختلف ان از نظر عملکردی

توربین دندانپزشکی    ابزاری مهم و کاربردی در زمینه ی دندانپزشکی می باشد از این دستگاه برای تراشیدن و یا سوراخ کردن دندان استفاده می شود. دندانپزشک دندان اسیب دیده را می تراشد تا به خرابی برسد و راه حل درمانی برای ان انجام دهد. در واقع توربین در دندانپزشکی مانند دریل های صنعتی عمل می کند فقط در ابعاد کوچکتر و با دقت بالاتر . انواع مختلفی از این دستگاه در بازار تجهیزات دندانپزشکی وجود دارد در ادامه به بررسی هریک از مدل های موجود در بازار می پردازیم و بررسی می کنیم که کدام یک از نظر کیفیت و کارایی بهتر عمل می کنند.

در واقع در بازار تجهیزات دندانپزشک یک مدل بلبرینگی و یک مدل ایربیرینگی وجود دارد و طبق تجربه کاری که دندانپزشکان با هریک از این دو مدل داشتند اغلب از مدل بلبرینگی رضایت بیشتری داشتند و از نظر انها این مدل عمر طولانی تر و کارایی بهتری دارد. این مساله بسیار مهم و حائز اهمیت است زیرا به دلیل کارایی زیاد این دستگاه دندانپزشک ترجیح میدهد محصولی را اری نماید که عملکرد بهتری داشته باشد .

درمدل بلبرینگی توربین دندانپزشکی    یک پروانه و یک محور و 3 نظام موجود است و در دو طرف پروانه دو بلبرینگ طراحی شده است تا کمک کند که پروانه ها راحت تر بچرخند ولی در مدل ایربرینگی دو بوش در اطراف پروانه تعبیه شده است که اصطحکاک کمتر را ایجاد می کند و این امر باعث می شود تا فشار هوای بیشتری نیاز داشته باشد. توربین دارای انواع مختلف سه نظام است: 1- سه نظام فشاری 2- سه نظام اچاری 3- سه نظام فشاری توسط فرز.

توربین ها دارای سرعت چرخشی بین 300 هزار دور تا 350 هزار دور در دقیقه هستند . برا یقطع و وصل کردن حرکت توربین ها از پدال استفاده می شود و این خود باعث راحت تر شدن کار دندانپزشک در حین کار می شود و در واقع تسلط بیشتری بر روی دستگاه پیدا دارد. برای اینکه یک توربین به خوبی کارکند و عملکرد خوبی داشته باشد باید چند اصل را در نگهداری از ان رعایت نمود. در ادامه به نکات نگهداری از توربین می پردازیم.

1-      فشار هوای یونیت باید روی عدد مشخصی تنظیم باشد و استاندراد این عدد معمولا چیزی بین 2 یا 3 بار است.اگر فشار هوا بیشتر از میزان باشد به توربین اسیب می زند و باعث شکستن بلبرینگ ها می شود و دستگاه شما در کمترین زمان ممکن اسیب میبیند.

2-      مساله مهم دیگر روغنکاری منظم دستگاه است. قبل از قرار دادن توربین دندانپزشکی    در داخل اتوکلاو حتما باید انرا روغن کاری نمود وبعد از بیرون اوردن نیز باید این کار را انجام داد زیرا گرما در داخل اتوکلاو باعث خشک شدن دستگاه می شود و در زمان استفاده اصطکاک ان بیشتر شده و دستگاه به مرور زمان خراب می شود. در مدل های پوش باتن این دستگاه روغنکاری باید قسمت جلوی شفت انجام گیرد.

3-      نصب صحیح و جاگذاری درست فرز از موارد مهم دیگری است که باید به ان توجه نمود نصب نادرست باعث می شد تا فرز خارج از مرکز بچرخد و این اتفاق باعث شکسته شدن بلبرینگ می شود

4-      فرزهایی را مورد استفاده قرار دهید که فرسوده و تاب دار نباشد .فرزهای فرسوده برای اینگه برش برروی دتدان ایجاد کنند باید نیروی بیشتری را به دستگاه وارد نمود و این فشار بیشتر باعث اسیب رساندن به دستگاه می شودو حتی به دندان بیمار نیز اسیب می رساند.

همه موارد بالا به اضافه چند مورد دیگر که در مقالات قبلی به ان اشاره کردیم  کمک می کند تا توربین دندانپزشکی    عمر طولانی تری داشته باشد و عملکرد بهتری ارائه دهد. عدم توجه به این نکات باعث خراب شدن دستگاه می شودو این خرابی معمولا با تعمییرات برطرف نمی شود و دندانپزشکمجبور به تعویض دستگاه خواهد بود.

 

 


توربین دندانپزشکی توربین ,دستگاه ,باعث ,دندانپزشکی ,نظام ,اسیب ,داشته باشد ,توربین دندانپزشکی   ,انواع مختلف ,فشار هوای ,داخل اتوکلاو منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

اچ زد بلاگ مهاجرت | اقامت | اخذ پاسپورت عکس سریال های کره ای معارف و تاریخ